Maak kennis met onze bestuursleden

HansCoenen-059-uitsnede-vierkant

Hans Coenen

Bestuurslid

Hans Coenen is vice-president Corporate Strategy & Business Development bij N.V. Nederlandse Gasunie. Hans is verantwoordelijk voor de business ontwikkeling en corporate strategie van Gasunie, het initiëren en ontwikkelen van business in zowel de (inter)nationale gas infrastructuur als duurzame energie. Binnen Gasunie heeft Hans verschillende managementposities bekleed binnen de financiële, commerciële en business development units.
Hans is afgestudeerd op de Universiteit van Wageningen (Engineering degree) en heeft een Masters degree (Financial Economics) behaald aan de Universiteit van Tilburg.

 

Eddy Veenstra

Bestuurslid

Eddy Veenstra is sinds augustus 2014 algemeen directeur van NV RENDO Holding. Hij is in 1990 afgestudeerd in juridische bestuurswetenschappen aan de RUG. Eddy was jarenlang werkzaam binnen de volkshuisvesting en stadsvernieuwing. Tussen 2003 en 2014 was hij directeur bestuurder van Woningcorporatie SWZ in Zwolle. RENDO is netbeheerder in Zuid Drenthe en in Noord Overijssel en distribueert gas, elektriciteit, warmte en data. Het wil de komende jaren fossiel gas vervangen door duurzaam gas (groen gas en waterstof). Eddy Veenstra is ervan overtuigd dat de gasinfrastructuur een belangrijke rol blijft spelen in de energietransitie.

Vanand Meliksetian

Penningmeester

Vanand Meliksetian is een energiespecialist met ervaring in zowel de publieke als private sector. Na zijn afstuderen in de rechtsgeleerdheid en politieke wetenschappen is hij gestart in het bedrijfsleven waar hij o.a. als ‘management consultant energie’ organisaties heeft geadviseerd op het gebied business transformation. Momenteel is Vanand werkzaam bij RVO waar hij zich bezighoudt met de energietransitie. Als lid van het KVGN-bestuur wil hij de verbinding zoeken met young professionals en deze enthousiasmeren voor de belangrijke rol van gas producerende en transporterende organisaties.

Marcel Kramer

Bestuurslid

Marcel Kramer heeft een ruime ervaring en breed netwerk in de internationale energiewereld. Hij begon zijn loopbaan als jurist bij het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag en kreeg daarna functies in internationale organisaties (NAVO, IEA) en in de internationale olie-en gasindustrie in Europa, Noord en Zuid Amerika en Azië. Met name de afgelopen 20 jaar speelden gas, gastransport en infrastructuur een grote rol in zijn werk. Zo was hij onder andere CEO van Gasunie, en van de South Stream JV Company in Zwitserland. Hij is commissaris en lid van diverse adviesraden in binnen-en buitenland. Marcel is reeds vele jaren actief in het bestuur van de International Gas Union (IGU), en draagt graag bij tot de activiteiten en ontwikkeling van de KVGN.

Erna de Boer

Secretariaat

Erna de Boer van De Boer Management Support te Groningen voert sinds 1 mei 2020 het secretariaat van KVGN. Zij levert managementondersteuning aan het bestuur, voert de ledenadministratie en organiseert bijeenkomsten, webinars en events.