Hef het glas met en bij KVGN


Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van KVGN op 18 januari gaat Bert Stuij, manager nationale programma’s energie bij RVO, in op de toekomst van ons energiesysteem. Een vraagstuk dat door de energiecrisis en de steeds duidelijker consequenties van klimaatverandering, actueler is dan ooit. Er zijn nog plekken voor wie erbij wil zijn.

De energietransitie lijkt het afgelopen jaar in een stroomversnelling te zijn geraakt. De Russische invasie van Oekraïne heeft de hiervoor toch al gevoelde noodzaak om alternatieve gasbronnen te vinden en de energievoorziening verder te verduurzamen, benadrukt. Maar wat betekent dat in de praktijk? Het gat in de gasleveringen kon snel worden gedicht dankzij de aankoop van (duur) LNG maar de obstakels die een snelle verduurzaming bemoeilijken zijn niet veranderd. Al met al blijven de doelstellingen van het Parijse akkoord nog altijd een formidabele uitdaging.
De komende traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van KVGN staat in het teken van deze breinbreker. Gastspreker Bert Stuij voert hierover het woord onder het motto: 2050 is begonnen – richtingwijzers voor het energiesysteem van de toekomst. Bert is manager nationale programma’s energie bij RVO (Raad voor Ondernemend Nederland). In die functie geeft hij leiding aan 160 professionals die zich bezighouden met beleidsvraagstukken op het gebied energie-innovatie, energietransitie, hernieuwbare energie, CCS, internationale kansen voor de Nederlandse energiesector, enzovoort. Daarnaast is hij sinds vorig jaar lid van het Expertteam Energiesysteem 2050. Dit is een bundeling van energie-experts, economen, bedrijfskundigen en gedrags- en maatschappij wetenschappers.

De bijeenkomst vindt plaats van vier uur tot half zeven bij EBN in Utrecht. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om onder het genot van een drankje en versnapering met elkaar van gedachten te wisselen.

Aanmelden kan hier.

,