Energiepodium gaat nieuwe toekomst in met ook KVGN als partner

Energiepodium, het nieuws- en opinieplatform over de energietransitie, krijgt een nieuwe toekomst met Energie Beheer Nederland (EBN) als hoofdpartner. Dit nieuws werd op 11 oktober bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Energiepodium Debat in Den Haag door Jan Willem van Hoogstraten, CEO van EBN en voorzitter van KVGN. Ook KVGN, NOGEPA en GasTerra ondersteunen Energiepodium de komende periode als samenwerkingspartner.

EBN neemt per 1 januari 2022 het stokje over van GasTerra, dat in 2011 initiatiefnemer was van het platform en het sindsdien als hoofdpartner ondersteunde. Van Hoogstraten: “We zijn blij dat EBN een bijdrage kan leveren aan Energiepodium. Het speelt belangrijke rol in de evenwichtige dialoog over energie en klimaat. Het medium maakt de maatschappelijke discussie hierover voor een brede doelgroep toegankelijk. De kernwaarden van Energiepodium – respect, nuance, feitelijkheid en het zoeken naar perspectief – passen uitstekend bij de missie van EBN om vorm te geven aan een toekomstbestendige energievoorziening.”

Energiepodium.nl brengt opinie, interviews, nieuws en achtergronden over de energietransitie, met het doel de kwaliteit van de discussie te bevorderen. Daarnaast organiseert Energiepodium live bijeenkomsten, zoals het jaarlijkse debat met politiek, overheid, bedrijfsleven en NGO’s.

EBN en de samenwerkingspartners GasTerra, PwC, NOGEPA en KVGN steunen Energiepodium met een financiële bijdrage en inhoudelijke inbreng. De redactie, uitgevoerd door het bureau PACT, voert een neutrale, journalistieke koers. Door een brede diversiteit van meningen aan bod te laten komen, streeft Energiepodium naar een evenwichtige benadering van actuele ontwikkelingen op het werkgebied. Meer informatie over de redactionele koers vindt u hier.

Twitter
LinkedIn
Blijf op de hoogte met KVGN